28 Ağustos 2010 Cumartesi

en tuhaf koleksiyonlar



  Sanırım küçükken herkes sevdiği şeylerin koleksiyonunu yapmıştır.Belki oyuncak araba, belki sticker, belki de futbolcu kartları.Benim de küçükken bu tarz koleksiyonlarım vardı ve hala bazı şeyleri biriktirmeye devam ediyorum.Mesela gittiğim her ülkeden oraya ait değişik anahtarlıklar alırım, eminim birçok kişi bunu yapıyordur ama benim en çok önem verdiğim koleksiyonum bu.Yukarda da resmini görüyorsunuz, belki şu an çok az ama gezip gördükçe sayıları artıcak.Böylece oralara ait anılarım hep canlı kalacak.

  İnternette biraz araştırdım insanlar nelerin koleksiyonlarını yapıyorlar diye ve 'dünyanın en ilginç 17 koleksiyonu'na rastladım ve paylaşmak istedim.Örneğin Valli Hammer isimli bu kadın evdeki, genelde bebeklerin banyolarında onlara eşlik eden, plastik ördeklerinin sayısını biraz abartmış sanki tam 2,469 tane ördeği varmış.


  
  Bu ise en ilginçlerden biri bence, tost makinası koleksiyonu.Jens Veerbeck tam 600 farklı model tost makinasını toplamış.

  Karen Ferrier isimli bu kadın ise ilk bakışta bana Cruella de Vil'i hatırlattı.Çünkü kendisi 3,500 adet dalmaçya desenli objeyi biraraya toplamış.





   
  Bunlar en tuhaf 17'nin bana en ilginç gelenleriydi.Eğer geri kalan koleksiyonları da görmek istiyorsanız bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.Umarım size de ilginç gelmiştir...

2 yorum:

  1. Keyifli bi blog olmuş Pınarcım. Sık sık bloglarsın umarım. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Arascığım,
    yeni yazılarım yolda,beni takip et:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...